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  • Format: PDF

Innerhalb nur weniger Jahre eroberte die Mikrowelle das Syntheselabor als einfache und billige Methode zur Steuerung und Beschleunigung chemischer Reaktionen. Dieser für Neueinsteiger konzipierte Band, straff und anschaulich geschrieben, erklärt in knapper Form die Grundlagen der Mikrowellentechnik, stellt die verfügbaren Geräte und Reaktionstypen vor und gibt viele Hinweise für die praktische Arbeit. Mit 27 Protokollen häufig angewendeter Reaktionen!

Produktbeschreibung
Innerhalb nur weniger Jahre eroberte die Mikrowelle das Syntheselabor als einfache und billige Methode zur Steuerung und Beschleunigung chemischer Reaktionen. Dieser für Neueinsteiger konzipierte Band, straff und anschaulich geschrieben, erklärt in knapper Form die Grundlagen der Mikrowellentechnik, stellt die verfügbaren Geräte und Reaktionstypen vor und gibt viele Hinweise für die praktische Arbeit. Mit 27 Protokollen häufig angewendeter Reaktionen!

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Autorenporträt
C. Oliver Kappe is Associate Professor of Organic Chemistry and Director of the Christian Doppler Laboratory for Microwave Chemistry at the University of Graz, Austria, where he also received his doctorate in 1992. After postdoctoral research work with Professor Curt Wentrup at the University of Queensland in Brisbane, Australia, and with Professor Albert Padwa at Emory University in Atlanta, USA, he returned to the University of Graz, obtaining his lecturing qualification in 1998. He has been a visiting scientist/professor at the Scripps Research Institute in La Jolla, USA, and at the Tokyo Institute of Technology in Japan. Professor Kappe's current research focuses on microwave-assisted synthesis and continuous flow processing. Doris Dallinger studied chemistry at the University of Graz, Austria, obtaining her diploma in the field of solid phase organic synthesis in 2001. She continued with a PhD under Prof C. Oliver Kappe on projects related to microwave chemistry and high-throughput synthesis. After receiving her doctorate in 2005, she joined the Christian Doppler Laboratory for Microwave Chemistry at the University of Graz as a postdoctoral research associate and is currently working on projects related to specific microwave effects and the scale-up of microwave-assisted reactions. S. Shaun Murphree is Associate Professor of Chemistry at Allegheny College in Meadville, Pennsylvania, USA. He received his bachelor's degree in chemistry from Colgate University in Hamilton, NY, and his doctorate in organic chemistry from Emory University in Atlanta, GA, under the direction of Professor Albert Padwa. He subsequently pursued post-doctoral study under Professor Peter Jacobi at Wesleyan University in Middletown, CT. After seven years in R&D at Bayer Corporation, he returned to academia in 1999, including a sabbatical at the Christian Doppler Laboratory for Microwave Chemistry at the University of Graz, Austria.