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Entwurf, Betrieb und Anwendung von Geräten zur Erzeugung von Schallwellen im Ultraschallbereich behandelt dieser Band. Der Schwerpunkt liegt dabei auf chemischen und biologischen Ultraschallsensoren. Ergänzt durch nützliche Abbildungen und Tabellen, bietet das Buch aktuelle Informationen zur Theorie der Schallwellen, ihrer Erzeugung und Anwendung zur Detektion von Spezies in Gas- und Flüssigphasen sowie zur Entwicklung der Sensortechnik. (11/97)

Produktbeschreibung
Entwurf, Betrieb und Anwendung von Geräten zur Erzeugung von Schallwellen im Ultraschallbereich behandelt dieser Band. Der Schwerpunkt liegt dabei auf chemischen und biologischen Ultraschallsensoren. Ergänzt durch nützliche Abbildungen und Tabellen, bietet das Buch aktuelle Informationen zur Theorie der Schallwellen, ihrer Erzeugung und Anwendung zur Detektion von Spezies in Gas- und Flüssigphasen sowie zur Entwicklung der Sensortechnik. (11/97)
Autorenporträt
MICHAEL THOMPSON, DSc, is Professor of Analytical Chemistry at the University of Toronto. His research interests include the fundamental mechanisms of operation of acoustic wave devices in liquids, the development of biosensors in nucleic acid probe applications, sensor arrays and chemometric procedures, and biocompatibility of implant surfaces. Professor Thompson is a Fellow of the Royal Society of Chemistry and the Canadian Institute of Chemistry, and a member of the American Chemical Society and New York Academy of Sciences. He has served on the editorial advisory boards of several journals, including Talanta, Analytica Chimica Acta, Analytical Chemistry, The Analyst, and Biosensors & Bioelectronics. He is currently an editor of the Canadian Journal of Chemistry. DAVID C. STONE received his PhD in analytical science from Loughborough University in the United Kingdom, and did postdoctoral work at the University of Toronto. He is actively engaged in chemical sensor research and teaches chemistry at the University. His interests include instrumentation for chemical analysis, surface chemistry, and chemical sensor technology. He is a member of the Royal Society of Chemistry.