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Who does not want to look better, live better, and love better? John Emsley knows the secret: Chemistry. Whether it is hair dye, condoms or functional food, it is as entertaining as it is incredible to read what this bestselling author knows. In fictive reports he describes future scenarios, while illustrative excursions take us back in time. In this way the reader becomes sensitive to the many useful, even beneficial products resulting from chemicals research. After all, who would want false teeth taken from the dead, as was the case for many people after the Battle of Waterloo in 1815?…mehr

Produktbeschreibung
Who does not want to look better, live better, and love better? John Emsley knows the secret: Chemistry. Whether it is hair dye, condoms or functional food, it is as entertaining as it is incredible to read what this bestselling author knows. In fictive reports he describes future scenarios, while illustrative excursions take us back in time. In this way the reader becomes sensitive to the many useful, even beneficial products resulting from chemicals research. After all, who would want false teeth taken from the dead, as was the case for many people after the Battle of Waterloo in 1815? Equally unattractive is his description of the first contact lenses made of centimeter-thick glass. Chemically produced materials are now an integral part of our everyday lives, are being continually improved, and, according to the author, are much better than their reputation. After Emsley s accounts of rotting natural cosmetics and highly allergenic henna dyes, even the most critical consumer will see chemical products in food and cosmetics in a new light.
Autorenporträt
John Emsley lehrte viele Jahre Chemie am King's College in London, bevor er seine zweite Karriere als Wissenschaftsjournalist startete. Emsley ist als Buchautor und Verfasser von über 500 populärwissenschaftlichen Beiträgen für Zeitungen, Magazine, Funk und Fernsehen bekannt.
Sein schriftstellerisches und journalistisches Schaffen wurde mehrfach ausgezeichnet, unter anderem 1995 mit dem Rhone-Poulenc-Preis für "Parfum, Portwein, PVC... Chemie im Alltag" und dem Literaturpreis der Gesellschaft Deutscher Chemiker (2003). Auch seine anderen Werke "Sonne, Sex und Schokolade... Mehr Chemie im Alltag", "Fritten, Fett und Faltencreme... Noch mehr Chemie im Alltag" und "Wenn Essen krank macht" gehören zu den Bestsellern der naturwissenschaftlichen Sachbuchliteratur.
Rezensionen
"Das Buch ist unterhaltsam geschrieben und bietet ungeachtet der oft langweiligen Überschriften zu jedem Stichwort auch noch da Wissenswertes, wo Zusammenhänge in der Presse bereits ausführlich diskutiert schienen" Die fiktiven, futuristischen Zeitungsmeldungen zur Themeneinführung, die mögliche Konsumtendenzen karikieren, amüsieren" Auch die zwischen wissenschaftliche Fakten eingestreuten kleinen Ironien beweisen einen feinen Humor." Nachrichten aus der Chemie (11/08)